Feestzalen in Antwerpen

Terug naar feestzalen Vlaanderen en Nederland

Salons De Groene Jager

Brasschaat, Antwerpen, Vlaanderen

http://www.groenejager.be

De eerste stenen van deze kasteelhoeve werden al gelegd in de achttiende eeuw. Veel later dan de boom die er nu nog steeds staat!  Want die imposante boom, op het aangename terras, die is onlosmakelijk verbonden met Salons De groene jager. Geweldig veel schaduw en ruimte om onder te zitten of zelfs om onder te schuilen, maakt deze locatie onweerstaanbaar romantisch.  Van hieruit heb je een prachtig zicht op de uitgestrekte tuin met vijver.   De kasteelhoeve zelf heeft een viertal zalen en een orangerie. Telkens ik hier kom, houden ze tijdens het diner een bordje opzij voor mij.  Hierdoor kan ik formeel zeggen: ‘het eten is hier ge-wel-dig!’  Grote variatie, verfijnd en altijd aangepast aan de wensen van de gasten.  Salons de groene Jager is dan ook mijn favoriete feestzaal in Antwerpen.

 

Salons Van Dijck

Antwerpen, Mechelen, Vlaanderen

http://www.huisvandijck.be

Deze zestiende-eeuwse feestsalons bevinden zich in het historische hart van de stad Mechelen in een eeuwenoude Patriciërswoning, “Hotel Mockenborgh” genaamd. Reeds in de zestiende eeuw vormde deze woning het decor voor heel wat prachtige feesten en ontvangsten.  Het interieur wordt nog gevormd door authentieke meubels uit dit rijke verleden.  Omwille van de grote historische en culturele waarde van het gebouw werd het volledig geklasseerd als Vlaams Cultuurpatrimonium.

Salons Van Dijck heeft 5 verschillende feestzalen met een capaciteit van 10 tot 500 personen. Deze prachtige zalen bevinden zich in hartje Mechelen, op wandelafstand van de Grote Markt, en staan in de streek reeds meer dan 50 jaar bekend om zijn prachtige decors en uitmuntende service.  Een unieke trouwlocatie.

Hof Van Reyen

http://www.hofvanreyen.be

Boechout, Antwerpen, Vlaanderen

Op amper een boogscheut van hartje Antwerpen verwijderd, leidt een prachtige oprit met oude kasseien tot de Brouwerij en Orangerie: twee prachtige zalen die feestzaal Hof Van Reyen toebehoren. De familie Pauwels organiseert al 51 jaar lang feesten. De opgedane ervaring wil het familiebedrijf graag delen met de toekomstige bruidparen en hun gevolg.

Op culinair vlak worden feestvierders bij Hof Van Reyen op z’n zachtst gezegd verwend. Er is een ruime keuze aan all-in formules, walking dinners, brunches of zelfs volledig op maat gemaakte feesten en tevens de mogelijkheid tot het genieten van een uitgebreid landenbuffet. Kers op de taart vormt het dessertenbuffet waarbij al het lekkers wordt gepresenteerd in overheerlijke kleurensymfonieën. Als je een feestzaal in Antwerpen zoekt, die toch in een landelijke omgeving ligt, is dit jullie trouwlocatie.

Spiegeltent

www.spiegeltent.com

Rijkevorsel, Antwerpen, Vlaanderen

In de jaren ’20 opende timmerman Willem Klessens, woonachtig te Lommel, een café-danszaal. Om de zaal een extra cachet te geven, was hij op zoek naar een dansorgel. Hij kocht een orgel bij Oscar Horebeke uit Antwerpen maar in het pakket zat ook de bijhorende danstent. Het orgel werd in de danszaal geplaatst, de tent opgeslagen in de loods achteraan in de tuin…
… Toen werd het kermis in het dorp, en vele vrijgezellen zouden naar de vier mooie dochters komen kijken. Omdat het café dan te klein zou zijn, werd besloten om met de hulp van de buren de oude danstent uit de loods te halen. Een onverhoopt succes!

Aanvankelijk was de opbouw van de tent erg arbeidsintensief en dus niet rendabel. Maar Willem Klessens gebruikte zijn creativiteit voor de bouw van een échte Spiegeltent, die veel sneller opgesteld kon worden en een dromerige sfeer uitademde. De ‘Classique’, een houten danstent, met zeildoek, geslepen spiegels en glas, werd een vaste waarde op elke kermis in de streek.  Meer dan 50 jaar lang, was Gust met zijn tenten het vertrouwde beeld op dorpskermissen. Dat leverde hem de naam danstentenkoning op.

De sfeer in de spiegeltent is geweldig en in geen andere trouwlocatie te vinden!   Als je rond kijkt in het art-Deco salon, verbaas je jezelf dat je in een tent zit. Gegarandeerd succes voor wie echt een feestje wil bouwen in een unieke feestzaal in Antwerpen.

Hof van Nazareth

http://www.hofvannazareth.be

Lier, Antwerpen, Vlaanderen

De imposante Abdij Hof Van Nazareth is al meer dan dertig jaar een referentie, als trouwlocatie.

Van zodra je door de statige poort van de voormalige abdij treedt, word je overweldigd door haar rijke geschiedenis. Het prachtige domein dateert uit 1247 en het geklasseerde Poortgebouw stamt uit 1616. Het werd enkele jaren geleden grondig gerestaureerd. Vandaag huizen er drie feestlocaties die onafhankelijk van elkaar kunnen gebruikt worden.  In de prachtige tuin worden vaak trouwceremonies gehouden, in de schaduw van de grote, prachtige bomen.

Als ik aan het Hof van Nazareth denk, dan zijn mij vooral de flamingo’s en het uitzonderlijk lekker eten bijgebleven!

Grand Café Lamot

http://www.grandcafelamot.be

Mechelen, Antwerpen, Vlaanderen

Vroeger een brouwerij nu gerestaureerd tot een zeer moderne feestzaal, pal in het centrum van Mechelen.  De sfeer verschilt dan ook grondig van een klassieke feestzaal.  De verschillende zalen, elk met hun eigen karakter en met een al even gevarieerde architectuur geven een enorm gevoel van ruimte, maar door de indeling blijft het heel gezellig.   De gasten kunnen tafelen in de moderne foyer met panoramisch uitzicht, en vervolgens kunnen doorfeesten in de aanpalende fraai gerestaureerde oude brouwzaal en lager gelegen dansvloer met bar.

Het uitgebreid terras van Grand Café Lamot geeft uit op een gezellig plein met zicht op de Dijle en de rest van het historische gedeelte van Mechelen.  Een ideale trouwlocatie voor prachtige huwelijksfeesten.

Bij mooi weer kan een receptie buiten aan de oever van de Dijle het grote feest voorafgaan, wat een echte aanrader is en wat deze feestzaal toch net iets anders maakt!

Eldorado

http://feestzaaleldorado.be

Humbeek (Mechelen), Antwerpen, Vlaanderen

De prachtige voorgevel van het Café Eldorado is een typisch voorbeeld van Nieuwe Zakelijkheid (jaren 1930).  Maar van zodra je binnenwandelt in de feestzaal, voel je onmiddellijk de Art Deco sfeer van eind jaren twintig.  Met veel rood en goud is de danszaal één van de mooiste die ik ken.  Zittend kunnen hier 200 personen binnen en voor een staande receptie/dansfeest loopt dat al snel op tot 400!   Deze zeer oude danszaal werd helemaal gerestaureerd en ademt een fantastische sfeer uit.  Bijna 90 jaren geleden stonden ze hier in Eldorado, tijdens het weekend te dansen, en nu is het niet anders…  Een aanrader voor wie een feestzaal in Antwerpen en meer bepaald rond Mechelen zoekt!

Horta

http://www.grandcafehorta.be

Antwerpen, Vlaanderen

De feestzaal van Grand Cafe Horta is ronduit imposant.  Zeer hoge plafonds met prachtig en veel licht dat binnenvalt.  Het interieur valt op door de gigantische metalen Art Nouveau spanten die ingewerkt zijn in de zaal.  Spanten, die vroeger werden gebruikt door architect Victor Horta in het Volkshuis in Brussel.  Na afbraak van het gebouw in de jaren ‘60 lagen ze een lange tijd ergens bij het schroot.

Horta is een feestzaal gelegen in het hartje van Antwerpen, met veel parking in de buurt.  Het is dus een uitstekende trouwlocatie!  Op zoek naar een feestzaal in Antwerpen?  Zeker binnenspringen!

 

Flinckheuvel

http://www.flinckheuvel.be

‘s Gravenwezel, Antwerpen, Vlaanderen

Deze oude en majestueuze hoeve is een onderdeel van het historische kasteel van ’s Gravenwezel.  Midden in het groen is deze romantische locatie een oase van rust.  De authenticiteit van de hoeve is bewaard, en wordt aangevuld met heel veel zilver, kristal en antiek.  Dat geeft Flinckheuvel een exclusief  en eigentijds karakter. Als ik vanuit mijn ervaring  (en ik ben hier toch al enkele keren geweest) mag spreken, dan kan ik alleen maar zeggen dat je hier in een dromerige en sfeervolle omgeving culinair verwend word!   Ook de vlotte bereikbaarheid zorgt ervoor dat uw gasten snel en eenvoudig ter plaatse kunnen komen op deze relaxte trouwlocatie.

La Riva

http://www.lariva.be

Antwerpen (Zuid), Vlaanderen

Oorspronkelijk een pand van 1853, voor de opvang van de Antwerpse dokwerkers tijdens werkpauzes en in 2000 herontdekt door enkele Antwerpse ondernemers, die het iniatief namen om het pittoreske gebouw om te bouwen en te renoveren tot wat het nu is. Een verbouwing en renovatie die bijna twee jaar duurde. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard om het pand zijn intrinsieke luister terug te geven.    Zo werd alles in zijn oorspronkelijke staat hersteld.  Resultaat: La Riva is een ongelooflijk mooie trouwlocatie met tonnen karakter en een sfeer die die gezelligheid en elegantie combineert.   Voor stijlvolle en aparte huwelijken, op het eilandje in de hippe buurt van Antwerpen!

 

Theadrome

http://www.theadrome.be

Wilrijk, Antwerpen, Vlaanderen

Theadrôme is een theater, gebouwd in 1912, dat vroeger een bioscoop was: Ciné Trianon.   Nu is de zaal in haar originele staat gerestaureerd en is het dus een geweldige locatie om een trouwfeest te houden.  Meer dan 300 personen kunnen bij Theadrome aan feesttafels zitten.  De adembenemende sfeer van dit pand is buitengewoon.  Troeven van deze feestzaal in Antwerpen, Wilrijk: genoeg parking in de buurt en zeer bereikbaar vanuit alle windrichtingen!

 

Barcelona

http://www.barcelona-meeting.be

Antwerpen (Zuid), Vlaanderen

Deze feestzaal in Antwerpen is een echt pareltje. Dansen en feesten met zicht op de schelde terwijl de zon onder gaat.  Een geweldige locatie voor een huwelijksfeest.  Een zeer persoonlijke aanpak en een verrassende keuken maken Barcelona magisch en ideaal voor City-people.

 

Le Cirq

http://www.lecirq.be

Hoogstraten, Antwerpen, Vlaanderen

Le Cirq was oorspronkelijk een oude bioscoopzaal die deel uitmaakte van de Roma-bioscopen.  Een aantal jaren geleden is deze compleet gerestaureerd tot een geweldig imposante feestzaal.

Als je op zoek bent naar een super gezellige en warme feestzaal in Antwerpen, met een luxueus uitstraling in rood en goud, dan ben je bij le Cirq zeker aan het goede adres!

Terug naar feestzalen Vlaanderen en Nederland