Feestzalen in Oost-Vlaanderen

Terug naar feestzalen in Vlaanderen en Nederland

Kasteel van Saffelaere

Lochristi, Oost-Vlaanderen

http://www.kasteelvansaffelaere.com

Het kasteel is gebouwd rond 1900 en er is lang een bloemisterij en dokterspraktijk in gevestigd geweest. Nu een prachtige trouwzaal met verschillende zalen en restaurant en een menukaart om U tegen te zeggen.  De bediening is hier fenomenaal!  Vriendelijke mensen, die mee genieten van het feest.  Kasteel van Saffelaere is een topper, als je een feestzaal in Oost-Vlaanderen zoekt.

 

Kasteel van Zwijnaarde

http://www.kasteelvanzwijnaarde.be

Zwijnaarde, Oost-Vlaanderen

De geschiedenis van het domein gaat al terug tot de16de eeuw.  Verschillende kastelen werden opgetrokken… en terug verwoest, maar sinds 1922 in de huidige staat terug opgebouwd. En nu een zeer aangename trouwzaal met de accommodatie van een moderne zaak, maar met de sfeer van een pittoresk kasteel. Met een helihaven! Had ik dat geweten…

Op de site van het Kasteel van Zwijnaarde staat er trouwens een link naar een handige ‘weddingplanning’, waarop je vanaf 9 à 12 maanden tot aan de huwelijksdag een vrij uitgebreide to do lijst kan bekijken . Of je kan ook gewoon hier klikken.

Geef toe: een touwfeest in een kasteel is en blijft toch een beetje een sprookje.

 

Valkenbulcke

http://valkenbulcke.be

Merendree, Oost-Vlaanderen

Wat vooral opvalt bij trouwzaal Valkenbulcke is de ademruimte.  Middenin een landelijke omgeving en in de verste verte geen buren.  Ideaal voor een feestje, dus!  Maar ook binnen is het zeer aangenaam door het warme parket, het houten dakgebinte, de volledig cederhouten bar.  Wat mij het meest opviel was het natuurlijke licht dat neerstrijkt langs de grote ramen, … de ideale locatie voor uw feest.

Ik heb mij laten vertellen de de chef-kok zijn opleiding kreeg  in verschillende sterrenrestaurants. Zoals Romeyer, Bruneau en De Bijgaarden. Bovendien had hij zijn eigen restaurant: Latem. Daarom is het niet onlogisch dat er bij Valkenbulcke zoveel lekker op de borden werd getoverd.  Wie een culinaire feestzaal in Oost-Vlaanderen zoekt, is hier aan het juiste adres.

 

Verbeke Foundation

http://www.verbekefoundation.com

Kemzeke, Stekene, Oost-Vlaanderen

Een trouwfeest tussen hedendaagse kunst en verschillende installaties?  Het kan!  De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens.  De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werd omgebouwd tot unieke expositieruimtes.  De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt  als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars.

Met zijn 12 hectare natuurgebied kan je een perfecte shoot doen tussen de kunstwerken en installaties die her en der verspreid staan in het natuurgebied.

Een ruime trouwzaal gecombineerd met een heel aangenaam terras en een fantastische catering, zorgen dat dit de ideale feestzaal in Oost-Vlaanderen is voor een huwelijk dat niet alledaags is.  Ook niet onbelangrijk: er is parking in overvloed!

 

Terug naar feestzalen in Vlaanderen en Nederland